Natthiko Lindeblad Björn, Bankler Caroline & Mofiri Navid: Jag kan ha fel och andrea visdomar från mitt liv som buddhistmunk

 

Läsecirkelin valinta tämäkin – ja kiitokset Gunskille valinnasta. On nimittäin hyvin mielenkiintoinen teos. Kirjailija Björn Natthiko Lindeblad, ruotsalainen ekonomi hylkäsi menestyksekkään uransa ja lähti Thaimaahan buddhalaiseksi metsämunkiksi. 17 vuoden ajan hän eli munkkina myös muissa maissa kunnes palasi Ruotsiin. Paluu ei ollut helppo: tottumattomana rahan käyttöön tai mihinkään muuhunkaan normaaliin länsimaiseen arkielämään kuuluvaan hän sairastui masennukseen. Luostarielämänsä aikana oppimiensa henkisten työkalujen avulla hän selviytyi ja vähitellen loi uran ja hyvän elämän, avioliittoineen Ruotsissa, missä hän kokemustensa pohjalta toimii kouluttajana. 2018 hänellä todettiin parantumaton ALS-sairaus. Keuhkoahtaumaan sairastuneen isänsä rinnalla hän saattoi tämän Sveitsiin, jonne isä halusi saamaan eutanasian.

Jag kan ha fel kertoo lämmöllä, huumorilla ja syvästi ajateltuna kirjailijan omista puutteista, siitä mitä elämä on hänelle opettanut ja mikä on kaikkein tärkeitä, kun loppu lähestyy. 

Kaksi keskeisintä keinoa, jotka ovat auttaneet Natthiko Lindebladia vaikeina hetkinä, jolloin ajatukset kiertävät kehää ja aiheuttavat ahdistusta, ovat "Du kan ha fel" ja "This too shall pass". Älä siis välttämättä usko omia ajatuksiasi sekä luota siihen, että kaikki päättyy aikanaan. Ihan kuten saksalaisessa Schlagerissakin lauletaan: Es geht alles worüber, es geht alles vorbei!

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Teir Philip: J&B Scener ur ett skenäktenskap

Rytisalo Minna: Jenny Hill

Nunez Sigrid: Paras Ystävä