Halinen Simo: Idänsydänsimpukka

 

Idänsydänsimpukassa seurataan perheen kriisiä ja mahdollista hajoamista kolmen aikuisen ja yhden lapsen näkökulmasta. Ella ja Eero ovat menestyvä aviopari, jossa vaimo näyttää ulospäin menestyvämmältä, kaikki langat käsissään pitävältä voimalta. Eero on väitöskirjansa kanssa tuskaileva opettaja, joka mukautuvaisena luonteena on ajautunut erilleen omista sisäisistä arvoistaan ja toiveistaan. Ellan henkisesti epävakaa sisar Asta tekee lopun omasta parisuhteestaan, huomaa olevansa raskaana eikä tiedä tehdäkö abortti kuten sisar neuvoo vai antaako asian kehittyä itsekseen. Ellan ja Eeron tytär Siiri seuraa kaikkea tarkkailijana.

 Eeron pakopaikka on hänen isänsä saari, jossa hän luonnon lähellä löytää yhteisen arvomaailman ja sielunkumppanuuden Astan kanssa. Sekä Ellan että ennen kaikkea Eeron tyytymättömyys omaan ristiriitaiseen elämäntilanteeseensa hakee – onnistumatta -  ratkaisua suhteen ulkopuolisesta seksistä. Eero mokaa enemmän ja Ella vaatii eroa. Yksinäisyydessään Eero alkaa toivoa uutta mahdollisuutta. Miten käy, jää lukijan päätettäväksi.

Hyvin kirjoitettu ja lukijan mielenkiinnon koossa pitävä teos. Simo Halinen (s. 1963) on helsinkiläinen elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Teir Philip: J&B Scener ur ett skenäktenskap

Rytisalo Minna: Jenny Hill