Holmgren Eleonore: Viimeinen kesä

 

Otin käyttöön Book Beatin maksuttoman kokeilukauden ja kuuntelin kokeeksi Eleonor Holmgrenin kirjan Viimeinen kesä. En ole tottunut kuuntelemaan äänikirjoja, mutta tämä sujui, kiitos hyvän lukijan Maria Kuusiluoman.  Lukijan merkitys äänikirjassa on ratkaisevan tärkeä: hyvääkään kirjaa en ainakaan minä jaksa huonosti luettuna kuunnella. Mieluummin sitten luen kirjan kirjana.  

Kirja on sympaattinen tarina kahdesta ysikymppisestä naisesta Brittasta ja Iriksestä, jotka viettävät viimeistä kesäänsä lähekkäin sijaitsevissa kesäpaikoissaan ja heidän kehittyvästä ystävyydestään nuoreen maahanmuuttajaan Adamiin.

Britta on huvilallaan salaa lapsiltaan, joiden mielestä äidin on turvatonta olla siellä yksinään. Brittan saapuessa taloonsa on sinne murtautunut huumekaupoista velkoja pakoileva maahanmuuttajanuorukainen Adam. Ensipelästyksen jälkeen Britta päätyy kokeeksi majoittamaan Adamin työtä vastaan. Vähitellen kaikkien osapuolten kesken kehittyy lämmin ystävyys; Adam pääsee veloistaan, irti entisestä elämästään ja kiinni opiskeluun. Myös Brittan lapset oppivat hyväksymään äitinsä valinnat. 

Kuten kirjan nimi kertoo, kyseessä on viimeinen kesä: pitkän, loppuun asti hyvin eletyn elämän päätteeksi lähtö on luonnollinen, jopa toivottu asia. Yhdet jäävät taakse, toiset ovat ottamassa vastaan - ainakin tällä kerta, tässä tarinassa. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Teir Philip: J&B Scener ur ett skenäktenskap

Rytisalo Minna: Jenny Hill

Nunez Sigrid: Paras Ystävä