Nousiainen Miika: Pintaremontti

 

Nousiaisen huumori tunnetaan jo aikaisemmista teoksista kuten mm Vadelmavenepakolainen ja Juurihoito. Hauska on tämäkin.

Lakonisen sarkastisesti Nousiainen kuvaa nelikymppisten kaverusten huolia: Markus pyörittää kolmen tyttären kanssa arkeaan näiden äidin hävittyä kuvioista synnytyksen jälkeisen masennuksen uumeniin, Pesonen toimii isänsä kuoleman jälkeen äitinsä omaishoitajana ja  elää parisuhteetonta elämäänsä, kunnes äidin kuoleman jälkeen löytää rakkauden auvon parhaan ystävänsä äidistä ja kolmas - tämän edellisen paras kaveri Sami - kipuilee lapsen kaipuuta biologisen kellon tikittäessä. Samille lapsi on haave, johon tarvitaan parisuhde tai edes jaettu huoltajuus. Parisuhdetta Sami yrittää yrittämästä päästyään ja onnistuu aina saamaan asiansa solmuun ja itsensä vaikeuksiin.  Lapsen saaminen on myös Samin sisaren Hennan päällimmäinen huoli, varsinkin kun epähienotunteinen äiti asiasta jatkuvasti tivaa. Lapsettomuushoidot lopulta uuvuttavat Hennan aviomiehen ja parisuhde katkeaa, mutta yllätys, yllätys, Henna tuleekin raskaaksi sen jälkeen, kun on ensin päätynyt lesbosuhteeseen Pintaremontti-blogin pitäjän kanssa, jonka oman, ideaaliseksi kuvatun elämän kulissit ovat kaatuneet.

Kuten kunnon komediassa lopulta kaikki käy hyvin ja kukin saa omansa. Humoristinen kirja nykyihmisen pahoinvoinnista kaiken hyvinvoinnin keskellä. Voisi toimia käsikirjoituksen pohjana jollekin elokuvallekin.

Kirjaston Best-seller -hyllyn löytö tämäkin.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cowley Heller Miranda: The Paper Palace

Rytisalo Minna: Jenny Hill

Turtschaninoff Maria: Suomaa