Nuotio Eppu: Niin kuin vierasta maata

Svenska Teaternin viestintäjohtaja Henrietta Laxvik ja poliisi Markus Reetama ovat tämän eriparisen rakkauskertomuksen henkilöt. Henrietta eli Henni on kauppakeskuksessa nuoria tyttöjä puolustaessaan huitaissut näitä ahdistellutta miestä ja joutunut poliisilaitokselle kuulusteltavaksi. Hennin äkkipikainen reaktio sytyttää sekä kuulusteltavassa että kuulustelijassa vastaansanomattoman tunnereaktion. Tarina jatkuu perinteiseen tapaan: mies tapaa naisen jne….

 Kirjan näkökohta on miten sovittaa yhteen rakkaus ja sosioekonomisten taustojen eroavaisuudet. Ja miten selvittää oman päänsä sisällä mitä itse haluaa ja mitä luulee omien sukulaistensa arvostavan ja edellyttävän. Henni on tapiolalaisen lakimiesperheen tytär, jonka vanhemmille ajatus tyttären seurustelemisesta poliisin kanssa on vieras. Käytännön tasolla luokkaero kulminoituu asuntokauppaan, kun Henni ostaa omin päin asunnon, johon Markuksella ei ikinä olisi varaa. Markus puolestaan on tyytyväinen siihen mitä hänellä on, mikä taas ei tasoltaan lainkaan sovi Hennille. Ristiriita on syvä, mutta niin on rakkauskin.  Erotaan, kaivataan, räydytään … ja sattumalta(ko) taas kohdataan? Happy end.

Kevyttä lomalukemista. Väliin käy tällainenkin, vaikka yhtä hyvin voi katsoa jonkun tv-sarjan jakson tai Netflix-leffan. Ei ehkä ihan omaa mielilukemistani, mutta juuri sopivan tiivis ja lyhyt.


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cowley Heller Miranda: The Paper Palace

Rytisalo Minna: Jenny Hill

Turtschaninoff Maria: Suomaa